Knikmops

Gebroeders Geens, klaar voor de komende 35 jaar

Familie Gebroeders Geens

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter de allombekende Knikmops & Rollmops, slaat een moeilijke bladzijde om. De overeenkomst met hun exclusieve distributeur voor Nederland, De Schans, kende een einde op 30/06/2023, tot die datum konden er vanuit Hedel nog Knikmopsen besteld worden bij de producent uit Hoogstraten. Na een lange en slepende procedure kan Gebroeders Geens weer volop naar de toekomst kijken. En dat komt goed op tijd, want volgend jaar viert de Knikmopsproducent hun 35e verjaardag.

Toekomst in Nederland

Gebroeders Geens weet natuurlijk hoe belangrijk de Nederlandse klanten zijn voor de groei van hun producten. Zij waren er als eerste bij om Rollmops & Knikmops in de praktijk te testen. Zij mochten en mogen onder geen enkel beding te lijden krijgen onder de transitie in Nederland.

Overhandiging sleutel Joos Geens & Célestin Toebast

De Nederlandse Knikmops gebruikers hoeven niets te vrezen. Gebroeders Geens gaat een rechtstreekse relatie aan met Handelsonderneming Veluwenkamp, die al jaar en dag Knikmops & Rollmops verdeelt. Bij hen kunnen de klanten terugvallen op jarenlange ervaring en verregaande kennis van de Belgische merken. ”Wij zijn trots om de vertegenwoordiging van Knikmops voort te zetten in Nederland en dit zullen wij in de toekomst met passie blijven doen”, aldus Karel Toebast van Handelsonderneming Veluwenkamp.

Daarnaast werkt Gebroeders Geens vanaf heden samen met De Nederlandse Machine Maatschappij B.V. uit Waardenburg, een nieuw gezicht. Zij zetten zich eveneens schrap om de Knikmops klanten in Nederland optimaal verder te helpen. Ook voor hen kennen de producten geen geheimen.

Elektrische Knikmops KM 140 E en meer!

De Nederlandse markt heeft er lang en ongeduldig op moeten wachten, maar hiermee komt Gebroeders Geens met hun elektrische kniklader, de Knikmops 140E.

Deze is vanaf 2020 volop in de praktijk getest en goedgekeurd. Het is nu aan Nederland om Knikmops 140 E te ontdekken. De compacte wiellader is verkrijgbaar met twee batterijpakketten, Standard 20 kWh of Endurance 30 kWh. Hiermee kan de Knikmopschauffeur een hele dag werken, Standard 5 uren en met de Endurance tot 8 uren. De Knikmops is gemakkelijk op te laden met hetzelfde type lader als van een personenwagen. De laadtijd van het standaard batterijpakket is 1h45 en van het grote batterijpakket 2h30.

Uiteraard staan de vernieuwingen niet stil bij de Knikmops fabrikant uit België. Er wordt volop gewerkt aan de uitbreiding van het elektrische gamma. Dit jaar breidt de familie van Z.E. Knikmopsen uit, naast de Knikmops 140E komt er een zwaarder broertje bij, de Knikmops 180E. Beiden zijn binnenkort ook verkrijgbaar in een telescoop versie. Kom deze als eerste ontdekken op Matexpo (Kortrijk) op stand D08 en daarna natuurlijk op de beurs in Nederland.